Toerisme-Activiteiten

Bij Daarlerveen denkt u misschien niet meteen aan toerisme, maar vergis je niet. We hebben een haven waar vooral in de zomermaanden tal van boten en bootjes aanmeren om gebruik te maken van de havenfaciliteiten. Er zijn douches, toiletten, professionele wasmachines voor de mensen die aanleggen. Geniet van het terras van 't Trefpunt of van 't Vossenhol. Uiteraard worden er ook maaltijden geserveerd. Zie de websites van  't Trefpunt en 't Vossenhol.

 

Het maken van een fietstocht is ook aan te raden. In de komende tijd willen we hier een aantal fietstochten publiceren. We staan open voor tips (plaatselijkbelangdaarlerveen@hotmail.com) We wensen u veel plezier. 

Fietstocht van Daarlerveen via Den Ham naar Ommen-Junne-Beerzerveld naar Daarlerveen.

Deze tocht voert u door bossen en landerijen naar Ommen. Onderweg komt u langs Kasteel Eerde. Een mooie plek om even stil te houden en te genieten van dit oude landgoed. In Ommen komt u langs de bekende ijssalon Ekkelenkamp. Er is een een zeer grote keuze aan diverse smaken. Junne is een verborgen plaatsje waar de tijd stil heeft gestaan. Een kop koffie met iets lekkers erbij bij Junners is een aanrader. Via het mooie Beerze komt u langs de bekende camping De Beerzer Bulten. Via Beerzerveld fietst u langs het kanaal weer naar Daarlerveen. 

Afstand: 38,5 kilometer

Hoogtetoename: 29 meter

Gemiddelde tijd: 2 uur

Routebeschrijving

GPX bestand

Ronde Ommen Junne Beerzerveld Daarlerveen
Geografische data – 66,4 KB 7 downloads

Kasteel Eerde